Baanonderhoud mei

Het team van De Enk heeft van eind maart t/m begin mei heel veel gedaan in de baan. Zoals bezanden, door zaaien, bemesten etc. Deze werkzaamheden zijn zo veel mogelijk gebeurd vooraf en tussen de NGF competities in en we hebben dan ook hele enthousiaste en positieve reacties ontvangen over onze prachtige baan.

Nu de competities afgelopen zijn, is Anton samen met zijn team druk bezig met het grotere onderhoud. Zo worden onder andere de fairways geverticuteerd en wat groter gemaakt. Het gevolg van deze werkzaamheden is dat er soms even wat overlast is en er op sommige plaatsen wat gras blijft liggen. Daarnaast zal het niemand zijn ontgaan dat als gevolg van de hogere temperatuur en hoeveelheid water de groei van het gras enorm gestimuleerd wordt. Het is dan ook voor het team van De Enk een uitdaging om deze groei voor te blijven en overal tijdig te maaien.

Het verticuteren is deze week gestaakt en zal  volgende week weer worden opgepakt. De focus van onze greenkeepers ligt nu eerst op het opruimen en maaien van fairways en greens. Vrijdag worden de bunkers weer bijgewerkt en op de zaterdagochtend voor de maandbeker worden alle greens nogmaals gemaaid.

Kortom momenteel is het alle hens aan dek in de baan