E-Golf Handleiding

Inloggen

Ieder lid heeft een eigen profiel op E-golf4U. Het is belangrijk dat u dat u dit profiel controleert en het standaard wachtwoord aanpast. Hoe gaat dat in zijn werk?

Inloggen op E-golf4U kan via het ledenportaal op de website van Golfclub de Compagnie. In plaats van het oude inlogscherm van ProWare ziet u het inlogscherm van E-golf4U, zoals afgebeeld in het plaatje hieronder.

De gebruikersnaam is uw lidcode, bijvoorbeeld BOS9 als u Kitty Bos bent. Het wachtwoord bestaat uit zes cijfers van uw geboortedatum, waarbij de eerste twee cijfers van het jaartal niet worden meegenomen. De geboortedatum 23-05-1965 wordt als wachtwoord dus 230565.

 

Profiel

Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord krijgt u uw profiel te zien. De gegevens zijn overgenomen uit de ledenadministratie. Mochten er onjuistheden in staan, of heeft u bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer, dan kunt u dat wijzigen door op de knop ‘Gegevens wijzigen’ te klikken. Deze staat rechts, boven het midden. Onderaan (onder het NGF-nummer) is daarna een knop ‘Gegevens opslaan’ te zien waarmee u eventuele wijzigingen definitief kunt maken.

 

 Wachtwoord wijzigen

Het is belangrijk om uw standaard wachtwoord te wijzigen. Uw geboortedatum is immers makkelijk te raden! Het wijzigen doet u door in het profiel te klikken op de knop ‘Wachtwoord wijzigen’ (rechts op de profielpagina, boven het midden). Er verschijnt een venster (zie voorbeeld hieronder) waarin u uw wachtwoord kunt aanpassen.

Wedstrijden inschrijven

Algemeen

U kunt zich inschrijven voor wedstrijden in het E-golf4U systeem op de website, de mobiele app of op de terminal in het clubhuis.

Na het inloggen in het E-Golf4U systeem op de website kunt u met het aanklikken van het tabblad “Wedstrijden” informatie krijgen over wedstrijden en u daarvoor inschrijven. U kunt daarbij kiezen voor “Toon lijst” of “Toon kalender”. Het volgende overzicht wordt getoond als U “Toon kalender” kiest en vervolgens kiest voor de maand maart 2017.

In dit overzicht worden de wedstrijden die openstaan voor inschrijving voor de gekozen maand weergegeven. Door middel van het knopje dat naast “Datum” staat kan gekozen worden voor de eerstkomende wedstrijd bovenaan of juist onderaan.

Inschrijven wedstrijd

U kunt zich op twee manieren inschrijven voor een wedstrijd:

1: Stel dat U zich wilt inschrijven voor de Maandbeker A wedstrijd. U klikt op inschrijven achter de wedstrijd “Maandbeker A” en komt dan in het scherm “Inschrijven”. In dit scherm kunt U een opmerking maken voor de wedstrijdleiding, maar u kunt ook de volgende informatie, indien dit voor deze wedstrijd is open gesteld, aangeven:

  • Voorkeur voor een vroege of late starttijd
  • Aangeven of er een buggy gewenst is
  • Aangeven of er een handicart gewenst is
  • Wel of niet gebruik maken van de horeca

2:U klikt op “Maandbeker A”. U komt in het scherm met de bijzonderheden van de betreffende wedstrijd.

Als u zich wenst in te schrijven (en de inschrijving is nog open), klikt u op de knop “Inschrijving” en dan komt u (weer) in het scherm “Inschrijven” (zie punt 1).

U ziet nog 4 andere keuzeknopjes in beide schermen:

  • Via de knop “Info” kunt u nadere informatie over deze wedstrijd krijgen.
  • De knop “Inschrijflijst” geeft een overzicht van de ingeschreven spelers.
  • m.v. de knop “Startlijst” kunt u de starttijden e.d. zien
  • De knop “Uitslag” ziet u het resultaat van de wedstrijd.

Vergeet bij inschrijving in ieder geval niet op de knop “Inschrijven” te drukken!

Via de inschrijflijst kan men de andere deelnemers aan de wedstrijd zien en door het klikken op een naam van een speler kan men enige informatie over deze speler opvragen. Zie onderstaand voorbeeld van een willekeurige inschrijflijst voor een teamwedstrijd.

In de wedstrijd overzichten wordt – ter bevestiging – door middel van een blauw poppetje getoond dat het ingelogde lid ingeschreven is voor die wedstrijd.

Uitslag wedstrijd

Als u de uitslag van de wedstrijd wilt zien, dan klikt u op de onderstreepte groene tekst van desbetreffende wedstrijd. Door op de knop “Uitslag” te drukken wordt het resultaat van de wedstrijd getoond. Hier ziet u de uitslag van de wedstrijd en ook de bijzondere verrichting

Invoeren van Q-kaarten

Hieronder gaan wij stapsgewijs in op de wijze waarop u vanaf nu Q-kaarten en wedstrijdkaarten invoert.

Hoe vraagt u een qualifyingkaart op onze golfbaan aan en voert u deze in?

Evenals bij het oude systeem kunt u een Q-kaart aanvragen bij de terminal in de gang van het clubhuis.  U zult zien dat de lay-out van de terminal veranderd is, maar het aanvragen en verwerken van uw Q-kaart wijst zich bijna vanzelf. Nadat u uw qualifyingronde hebt gelopen, moet u uw score ook weer op de terminal invoeren.

U kunt ook op de mobiele app een Q-kaart aanvragen. Een kaart die u op de mobiele app heeft aangevraagd, moet ook op de mobiele app worden ingevoerd!

 

Hoe voert u een qualifyingkaart in die u niet op de Compagnie heeft gelopen?

Een Q-kaart die u op een andere baan dan Compagnie heeft gelopen, kunt u op uw gemak thuis invoeren via het ledenportaal op onze website of op de terminal in het clubhuis. Ook deze kaart levert u op de gebruikelijke wijze in bij de H&RC. Loopt u overigens deze kaart op een baan die hetzelfde computerprogramma (E-Golf4U) gebruikt, dan kunt u deze kaart ook op de terminal van die baan invoeren en zal deze in onze administratie verwerkt worden.

Nadat u deze keus “Vreemde Kaarten” heeft geselecteerd, dient u aan te geven dat u een Nieuwe vreemde kaart wenst in te voeren. Er opent zich een nieuw scherm voor de 1e stap (van 3).

U vult de datum en tijd in zoals deze ook op de kaart vermeld staan. Heeft u op een Nederlandse baan gelopen dan selecteert u de club door het intoetsen van de eerste letters van de naam. Klik op de naam van de baan. U selecteert de baan en de gespeelde tees. U geeft aan of het een Q-kaart is of een wedstrijdkaart. Druk op “volgende stap>”.

U kunt nu uw score invullen door middel van onderstaande scherm. Het systeem laat het aantal behaalde Stableford punten zien.

Als u klaar bent met invoeren dan drukt op “volgende stap>”. U krijgt nog een keer alle ingevoerde informatie te zien. Als de ingevoerde informatie correct is, dan drukt op “Kaart opslaan & verwerken”.

 

Buitenlandse baan

Heeft u de qualifyingkaart op een buitenlandse baan gelopen, kies dan voor “Onbekende baan”. Vul de datum en de tijd in, kies het land waar u heeft gespeeld en vul de naam van de baan in. Kies vervolgens het aantal holes, geef aan of het een q-kaart of een wedstrijdkaart is en druk op “Volgende stap >”. U vult het aantal Stablefordpunten in dat u heeft behaald en drukt op “Volgende stap >”. Als de ingevoerde informatie correct is, dan drukt op “Kaart opslaan & verwerken”. Het systeem geeft aan dat de kaart met succes ingevoerd is.

Door het aanklikken van de keus “Klik hier om uw handicap historie te bekijken” ziet u het verloop van uw handicap en de zojuist ingevoerde kaart. Deze informatie is ook beschikbaar via het scherm Mijn Profiel.

Inleveren kaart

De kaart dient zo snel mogelijk na het invoeren ingeleverd te worden in de postbus van de Regel- & Handicapcommissie in het clubhuis.

Hoe voert u een wedstrijdkaart in?

U bent nu gewend om uw wedstrijdkaart na afloop van de wedstrijd in te leveren bij de wedstrijdcommissie. De commissie verwerkt deze dan in het systeem en maakt daarna de uitslag bekend. Met invoering van E-Golf4U gaat dit veranderen. Na afloop van uw ronde controleert u samen met uw marker uw kaart en voert deze vervolgens zelf in in de terminal in de gang. Vervolgens levert u uw kaart in bij de wedstrijdcommissie zodat deze eventueel nog gecontroleerd kan worden. U kunt de kaart ook op de mobiele app invoeren.