Een natte baan – travel light

Het zal u niet zijn ontgaan dat er de afgelopen dagen veel regen is gevallen.  De bovenlaag van onze speelvelden is dan ook verzadigd met water. Om de baan in bescherming te nemen hebben we daarom besloten om voorlopig geen handicarts in de baan toe te staan. Zoals u kunt lezen in onze toelichting op de baanstatus is dit de eerste maatregel die we nemen in deze omstandigheden.

De kwetsbare delen zijn vooral op punten waar veel verkeer samen komt. Dit is vaak bij de teeboxen, het begin van de fairway en rond de greens. Wees vooral daar dus voorzichtig en loop om de modderige delen heen. Trolley’s zijn op dit moment wel toegestaan zolang het niet nog natter wordt. Om verdere maatregelen te beperken kunt u natuurlijk al zo veel mogelijk gebruik maken van een draagtas of uw trolley zo licht mogelijk uit te rusten door overbodige stokken en spullen thuis te laten. Het is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd.

De meest kwetsbare delen zijn door onze greenkeepers afgezet door middel van een touw. Stap hier niet overheen, maar laat u leiden over de looppaden door deze touwen. De afvoer van sloten naar buitengebied, duikers en drainage uiteinden, worden dagelijks gecheckt op doorstromen zodat het water van de bovenlaag zo snel mogelijk word afgevoerd!

Goud veur Mekoar.