Hole 1 – 9

De eerste negen holes zijn als eerste aangelegd in 1990 door golfarchitect Gerard Jol. Het is zeer gevarieerde bosbaan, met strategisch geplaatste bunkers en veel water.

Hole 1

Hole 1: Turfsingel

Directe verwijzing naar het oorspronkelijke karakter van het gebied, waarbij het tweede gedeelte van de naam vooral refereert aan het uiterlijk van de hole.

Deze eerste hole is een Par 4. Recht slaan is hier het devies. Als u teveel naar rechts afwijkt, wordt de afstand naar de green moeilijk te overbruggen.

De green wordt goed beschermd door een bunker aan de rechterzijde.
Klik hier voor een video van deze hole

Tip van de Pro

Een lichte draw is de ideale afslag. Een eventuele mis blijft rechts speelbaar

Hole 2

Hole 2: Over ’t Hoogholtje

De brug van 1 naar 2 heeft de vorm van het Veenkoloniale Hoogholtje. Gebouwd in 2012. Werden vroeger van hout (holt) gemaakt. Voorbeelden van dergelijke bruggen zijn er nog in Borgerswold en Sappemeer

Een dogleg naar rechts met bunkers op strategische afstand van de tee.

Met een verre drive houdt u een eenvoudige slag naar de green over. Deze green is zeer uitdagend.
klik hier voor een video van deze hole.

Tip van de Pro

Over de fairway geeft vaak een betere score dan soms proberen via rechts af te snijden

Hole 3

Hole 3: De Veenput

De overblijfselen van vervening worden veenputten genoemd. De naam verwijst naar de waterpartij, die in 2006 voor een deel vergroot is.

Een par drie over het water met een dagelijks wisselende teebox die de afslag verrassend moeilijk maakt.

Te ver slaan wordt hier bestraft met een lastige rough en zelfs een verscholen waterpartij achter de green.
Klik hier voor een video van deze hole

Tip van de Pro

Vaak tegenwind die op de tee haast niet voelbaar is, neem dan een club meer

Hole 4

Hole 4: Langeleegte

Verwijzing naar de bekendste straat van Veendam. Leegte in de Groningse betekenis van laagte. Het tweede deel van de hole geeft zicht op de lichtmasten en sportvelden van het gelijknamige Sportcomplex

De heren slaan op deze hole af over een waterpartij.

Met een verre drive houdt u een lange slag naar uitdagende green over.

Tip van de Pro

Lichte fade is goed. Tigerline over de bunker

Hole 5

Hole 5: Het Jaagpad

De hole ligt in zijn geheel –als ware het een jaagpad- langs water aan de rechterzijde. Middels het jaagpad werden in het verleden de boten getrokken door mensen of paarden.

De hole is een par 5 dogleg naar links. Bij de teebox is de hole vrij smal. Aan de linkerzijde van de green bevinden zich een drietal kleine bunkers.

Tip van de Pro

Over de bult rechts van de fairway-bunker geeft kansen om in 2 op de green te komen. Anders conservatief spelen.

Hole 6

Hole 6: De Haardkuil

Verwijzing naar de prehistorische stookplaatsen (haardkuilen), die hier tijdens archeologisch onderzoek door de R.U. Groningen zijn aangetroffen tijdens de aanleg van de baan. De Haardkuil was ook de naam van het oude clubhuis.

De hole zelf is een rechte par vier. Op strategische afstand van de tee ligt een grote wasteland bunker. De fairway is hier erg smal.

De green wordt aan weerszijden door een paar diepe bunkers beschermd. Klik hier voor een video van deze hole.

Tip van de Pro

Als het kan het wasteland vermijden

Hole 7

Hole 7: Meerstal

Een natuurlijk gevormde plas in actief, levend hoogveengebied. Een Meerstal vormt zich door de groei van een hoogveenbult in de naaste omgeving, die zijn water loost op een lagere, vaak zanderig gebleven plek.

Ook bij deze par drie zult u over het water moeten slaan. De waterpartij loopt verder langs de rechterkant van de hole. De verhoogde tee loopt op.

Rondom deze green liggen drie bunkers.

Tip van de Pro

Goede clubkeuze i.v.m. de pinpositie is belangrijk. Over de green geeft een minder goede score

Hole 8

Hole 8: Somerlust

Aan het noordeinde van het Beneden Westerdiep lag aan de landszijde de buitenplaats Somerlust. In 1912 is Somerlust afgebroken. Het Westerdiep is in 1649 gegraven en waarschijnlijk stamt de buitenplaats ook uit die periode

Een rechte par vier met bunkers aan de linkerzijde en een laterale waterpartij aan de rechterzijde.

Een grote bunker beschermt de glooiende green.

Tip van de Pro

Linkerkant fairway is veilig om de waterhindernis te ontwijken

Hole 9

Hole 9: ’t Oal Stee

Stee is plaats/huis/thuis. Naam verwijst naar het vroegere clubhuis, dat tot 2006 stond op de plek van de heren backtees van hole 9.

Deze par 5 slingert zich door het landschap. Pas na de tweede slag krijgt u zicht op de pin.

De green wordt door een tweetal bunkers beschermd.

Tip van de Pro

Van geel/rood is net rechts over de bunker ideaal. Van wit zonder risico voor de bunker houden.