Fysiotherapie

Eind 2015 zijn Golfclub de Compagnie en Van Kasteel fysiotherapie een verdere samenwerking aangegaan. Naast de deelname in het Golfactief programma, heeft Van Kasteel nu ook een behandelruimte voor fysiotherapie in het clubhuis, voor golfers en (nog) niet-golfers.

Wat doet Van Kasteel fysiotherapie?
Albert van Kasteel: “Uw lichaam verdient de beste behandeling. De fysiotherapeut, specialist in beweging, ondersteunt u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.
De fysiotherapeut:Van Kasteel fysiotherapie
• zorgt voor een optimaal herstel
• adviseert bij beginnende klachten
• begeleidt bij een actief leven”
Een ander onderdeel van de praktijk is golf-fysiotherapie, beter bekend onder de naam Golf Kliniek Noord.

Een mooie aanvulling op onze golffaciliteiten en dienstverlening. Eigenaar Albert van Kasteel zal in ieder geval elke dinsdag op de club aanwezig zijn voor behandelingen, oefeningen, Golf Actief enz.. Voor een afspraak kunt u bellen met: 0598 – 397452.

 

Golffysiotherapie bij Golfkliniek NoordGolfkliniek

U weet hoe heerlijk het is om op de golfbaan te staan. Golfen is een intensieve sport; een samenspel van beweging, kracht en coördinatie. Als u een verkeerde beweging maakt en daardoor uw gewrichten en spieren overbelast, kunnen blessures ontstaan. Golfkliniek Noord is gespecialiseerd in golf-fysiotherapie en golf-fitness. Hier kunt u terecht voor blessurebehandeling en preventie. Wij helpen u ook met het verbeteren van uw golfswing of het verlagen van uw handicap. Dit uiteraard in samenwerking met uw golfprofessional. De golf-fysiotherapeuten en fitness-specialisten zijn zeer ervaren en hebben landelijk en wereldwijd erkende licenties.

Dit maakt Golfkliniek Noord uniek in het Noorden: dichtbij, gespecialiseerd en maatwerk voor uw golfvraag en ambities.

Waarom kunnen wij u helpen?
De benadering van Golfkliniek Noord is gebaseerd op een “biomechanische benadering”van de golf swing.Wij onderzoeken hoe het lichaam zich beweegt om de golfclub te begeleiden en NIET hoe je een golfbal moet raken. Onze golf-fysiotherapeut analyseert de lichamelijke mogelijkheden als lenigheid, kracht, balans en conditie om een juiste golfswing uit te voeren. Uw teaching Professional leert u de juiste houding, grip en uitvoering van uw golfswing. Onze golf-fysiotherapeut en de Pro werken nauw samen als een team om de golfer een compleet programma te kunnen bieden voor het verbeteren van de totale swing.

EERST zal het lichaam in staat moeten zijn de juiste beweging uit te kunnen voeren, pas DAARNA kunt u als golfer een soepeler, gelijkmatiger en krachtiger golfswing maken.

Vele swingfouten, ongelijkmatige swings, blessures en slechte golfscores zijn het gevolg van het niet instaat zijn een biomechanisch juiste golfswing te maken. De oorzaak kan liggen in verkorte spieren, gewrichtsbeperkingen met bewegingsbeperking als gevolg, of een slechte balans en te zwakke golfspieren. U kunt zelf oefenen, maar met de hulp van onze golf-gecertificeerde fysiotherapeut kan er een golf-specifiek programma voor u persoonlijk gemaakt worden voor een sneller en langduriger resultaat.