Golfbaan

De baan van golfclub De Compagnie is zonder meer uitdagend te noemen. Op een ruimte van 90 hectare is deze baan in twee gedeelten aangelegd. Voor alle 18 holes geldt zonder meer dat het steeds weer opnieuw een interessante baan is, zowel in de zomer als in andere jaargetijden.

Kenmerkend voor de baan zijn de vele waterpartijen die op strategische plaatsen zijn aangelegd. Zowel de eerste negen holes als de tweede negen holes zijn ontworpen door golfarchitect Gerard Jol. De baan is vrijwel altijd bespeelbaar en fraai groen door de uitstekende technische voorzieningen zoals drainage en een beregeningsinstallatie door de gehele baan.

De eerste negen holes zijn als eerste aangelegd in 1990. Het is zeer gevarieerde bosbaan, met strategisch geplaatste bunkers en veel water.
De tweede negen holes, aangelegd in 2006, zijn ‘echte golflinks’. Dat wil zeggen dat de baan een open karakter heeft, passend binnen het landschap. Vooral in de zomer is het zeer prettig spelen op deze negen holes.

Het is geen gemakkelijke baan waar u op een simpele manier ‘even’ uw handicap kunt verbeteren. De baan is voor zowel hoge- als lage handicappers zeer uitdagend. Heuvels en waterpartijen wisselen zich op een aangename manier af.

Een van de holes kent een ‘blinde’ hoek, waarbij u over een hogere heuvel dient te slaan en de vlag niet kunt zien. De vele waterpartijen vormen wel het belangrijkste kenmerk. Op bijna alle holes heeft men er mee te maken in de vorm van hindernis of lateraal water. Het vele zand uit de afgegraven waterpartijen is gebruikt om aantrekkelijke hoogteverschillen aan te brengen. De greens zijn groot, vertonen veel “beweging” en worden bewaakt door strategisch aangelegde bunkers.

Bekijk een video van onze baan

plattegrond-compagnie