Ready Golf

Bij Ready Golf pas je de volgende ‘regels’ toe. Bereid elke slag alvast voor terwijl je de bal nadert. Eenmaal bij je bal aangekomen, doe dan niet langer dan 40 seconden over je routine en je slag. Klaar om te slaan? Het wordt aangemoedigd dat je voor je beurt speelt, als het maar wel veilig en verantwoord is.

Harken? Sla alvast!
De bal van je medespeler ligt in de bunker. Je medespeler slaat de bal en ligt vervolgens nog steeds verder van de hole af dan jouw bal. Sla in dit geval alvast jouw bal zodat je medespeler de tijd heeft om de bunker te harken en zich voor te bereiden op de volgende slag.

Meteen uitholen
Op de green heb je jouw bal dichtbij de hole geputt, maar ook dichtbij de lijn van je medespeler. Hole dan vast uit. Dit is sneller dan opnieuw je bal markeren, je medespeler laten putten en dan zelf putten.

Soms voor je beurt slaan
Jij bent klaar om te slaan maar je medespeler, die eigenlijk aan de beurt is, nog niet. Sla dan als eerste zodat je medespeler daarna kan slaan en de tijd heeft om zich nog voor te bereiden op de volgende slag.

Lastige bal
Het kan zijn dat je medespeler verder weg ligt dan jij maar een lastige slag heeft. Je medespeler heeft wat tijd nodig om zijn of haar opties te bekijken. Als het veilig is, sla dan eerst jouw bal. Dan heeft je medespeler wat meer tijd en kan hij of zij slaan nadat jij je bal hebt geslagen.

Eerst slaan, dan zoeken
Je medespeler heeft de bal in het bos geslagen en jouw bal ligt prachtig op de fairway. Sla dan eerst je eigen bal op de fairway en ga daarna helpen met zoeken. Dat kan behoorlijk wat tijd schelen.