Verslag vogelteldag

Veendam, 18 mei 2019 5.15 uur

 

Wekkerradio ging weer vroeg aan op de nationale vogel tel-dag en toch is het geen probleem om vroeg op te staan, want het is iedere keer weer een “feestje” om zo vroeg op de golfbaan te mogen lopen. Mooiste moment van de dag kan ik wel zeggen.

De vogels die eenieder wel kent; houtduif, merel, wilde eend, ringmus, roodborst etc. kom ik op de fiets richting golfbaan al tegen.

Voordat Geert Bijmolt aanwezig is, heb ik al 14 soorten aangekruist op ons lijstje. Vorig jaar hebben we 43 soorten waargenomen. Wij hoopten natuurlijk dat het dit jaar meer zouden worden, maar de teller is blijven steken op 43. Noemens waardig is, dat we een staartmees met een hele korte staart hebben gezien en dat de kuif en krakeenden ook dit jaar niet te zien waren op de vijvers van hole 10 en 18. Meest voorkomende vogels zijn dit jaar de zwartkop en de wilde eend. Door de jaren heen heb ik zelf 89 soorten waargenomen op onze golfbaan.

Op hole tien heeft een hele goede golfer (als dit bewust gedaan is) of een hele slechte golfer een bal in een eenden korf geslagen. Volgens Geert en ondergetekende zijn veel golfers gestopt met roken, of worden de peuken (beter) opgeruimd, want we hebben geen (vies)peuk gezien.

Geert bedankt voor de gezellige morgen. Jammer dat we de wielewaal, die jij de dag ervoor hebt gehoord, niet hebben gespot.

Wie volgend jaar mee wil lopen, kijken en luisteren, kan zich opgeven op mailadres: info@mennoprins.nl

Menno Prins

Info:

Alle bij de Nederlandse Golf Federatie aangesloten clubs/banen worden jaarlijks uitgenodigd deel te nemen aan Bird Watching Day. Er wordt geacht vogelsoorten te tellen op zicht en/of geluid. Geïnteresseerden kunnen al op geluid beginnen te tellen net voor zonsopgang. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: www.birdwatchingday.nl